icimdekiben-600x400

İçimdeki Ben

14. Kitap: Tarihi Roman Bezmen’in 14 kitabı, Atatürk’ün ağzından yazılmıştır: “Yaptıklarımla söylediklerimi biliyorsunuz. İşte düşündüklerim ve hissettiklerim.”

abdulhamid600x

Ben Sultan Abdülhamid Han

13. Kitap: Tarihi Roman Bezmen diyor ki: “Sultan Abdülhamid zor bir adam, hikayesi olan bir adam. Derin bir adam. Dünyada her düşünce ve duygunun bir yüzeyden görünümü bir de derinliği vardır. Yüzeydekini görene gazeteci, derindekini görene filozof, arkadaki görünmeyeni görene de romancı derler. Ben Sultan Abdülhamid’in ruhunu yazdım.”

lalekanvesehvet600x

Lale, Kan ve Şehvet

12. Kitap: Tarihi Roman Bilimin ve cehaletin, zevkin ve sefaletin romanı: Lale, Kan ve Şehvet. Lale Devri… Osmanlı İmparatorluğu’nun hiçbir döneminde, birbirine zıt düşünce ve duygular bu şekilde yan yana gelmedi.

isyanveask600x

İsyan ve Aşk

11. Kitap: Tarihi Roman İsyan ve Aşk, 90 yıl süren Celâli isyanlarının Osmanlı İmparatorluğu’nu kasıp kavurduğu dönemde fırtınaya tutulan hayatların öyküsü. Hayalleriyle gerçekler arasındaki kavganın ortasında kalarak eşkıya olmayı seçen Kalb-i Müşfik ve Banu…

mustafakemaleasklanmak600x

Mustafa Kemal'e Aşklanmak

10. Kitap: Tarihi Roman Osmanlı kültürü dışında farklı kültürleri tanıyan, Batı eğitimi almış olan ve bir diplomatın genç ve güzel kızı Cemile, nişanlısı Osman‘dan ayrıldıktan sonra hayata küsüp kendi içine dönünce, babası kızını bu durumdan kurtarmak ister.

neden600x

Neden? Halil Bezmen

2. Kitap: Otobiyografi Amerikan Büyükelçisinin tezkere öncesi ülkesine gönderdiği mektuptaki Halil Bezmen’le ilgili talepleri neydi? Sonun başlangıcını tetikleyen ihanet hangi “meşhur” aileden geldi? Ülkeden film gibi kaçışı nasıl gerçekleşti? Emanetlerine kimler, nasıl ihanet etti?

prenssabahaddin600x

Prens Sabahaddin’in Saklı Hayat(lar)ı

9. Kitap: Tarihi Roman “Ensemden giren bir kurşunla öldükten sonra, şerefimi kaybetmiş olmamın ne önemi kalır ki? Değersiz bir ayrıntı!” “Hayır, esaslı bir ayrıntı! Siz tarihin çöplüğüne atılıp, orada çürüyeceksiniz. Oysa ben, tarihe geçeceğim ve ebediyen hatırlanacağım!”

barbaros600x

Barbaros! Sevgilim…

8. Kitap: Tarihi Roman “Başarılarımın sebebi benim büyük adam oluşum değil, düşmanlarımın büyük hatalar yapmış olmasıdır!” Pargalı İbrahim Paşa, Barbaros’un istediği gibi, Amerika kıtasına sefere izin verseydi Osmanlı’nın kaderi değişir miydi? Bir lanet, Osmanlı donanmasının sonunu getirebilir mi?

kendimeitiraflarim600

Kendime İtiraflarım

5. Kitap: Otobiyografi Çoktan beri değerli ve az önemli biri olmaya çalışıyorum. Haklısın, korkuyorum. Yeni baştan bir hayat kurdum. Hem başarılıyım hem mutluyum. Bunları kaybetmekten çekiniyorum. Görmüyor musun ki bir mucize olmuş ve kötülüklerden iyilik doğmuş. Birçok fakirlik çeşidi vardır ama tek gerçek fakirlik, seçeneksizliktir.

vahsiaskoykuleri-2600

Vahşi Aşk Öyküleri 3 Kitap (Kutulu)

4. Kitap: Öykü Bu öyküleri ya kendim yaşadım ya da gözlerimle gördüm. İş adamlarının sıradan hayatını süren benim gibi birinin, bütün bu serüvenlere katılmış olmasına hayret edeceğinizi biliyorum. Yargıç, savcı, doktor, avukat, polis, fahişe veya mafya mesleklerinden olmadan, öykü kahramanlarımın özel hayat bilgilerine acaba nasıl el koyabildim?

sifirvakti-önden-600

Sıfır Vakti

3. Kitap: Macera Romanı Hayata çöp kutusunda bulunmuş bir bebek olarak adımını atan, geçimini İstanbul Üniversitesi’nde tarih profesörlüğü yaparak sağlayan ve dünyanın dört bir yanında part-time cinayet işleyen bir kiralık katil… Lâla Paşa

memo600x

Memo’nun Olağanüstü Maceraları

1. Kitap: Macera Romanı Romanımızın kahramanı Memo, bırakın gerçek hayatı, bir kurgu içinde bile sıkça karşınıza çıkamayacak cinsten biri. Aslında o, rastlantıların İstanbul‘dan Paris‘e, oradan Rio‘ya ve New York‘a sürüklediği, yaşadığı maceraların gerçekliği kuşku götürür bir anti kahraman.

hayatiniboıynundatasiyanadam600x

Hayatını Boynunda Taşıyan Adam

7. Kitap: Macera Romanı Halil Bezmen bu kez, yelkenlisi ‘Hayatını Boynunda Taşıyan Adam’la, yakın tarihimizin çalkantılı sularında seyrediyor. Rotasını, insanın en gizli kalmış noktasına, ‘Kalbinin Kalbine’ çeviren yazar; yolculuğu esnasında hızını bir an bile kesmiyor, tersine artırıyor! Pusulası ise, AŞK!..

estergonkalesi600x

Estergon Kalesi

6. Kitap: Macera Romanı “Tanıdıklarım arasında dolandırıcılar, satılmışlar, kanatsız melekler, mafya babaları, milyarderler, politikacılar, mühendisler, ruhen fahişe olanlar, salaklar ve daha neler vardı. Kendi kendine apandisit ameliyatı yapmış olana bile rastladım. İnsanlığın hayvanat bahçesini gezdim.